Besinleri doğru pişirme ilkeleri
Doğru besinleri tüketmek kadar, onları içindeki besleyici öğeleri kaybetmeyecek şekilde pişirip hazırlamak da önemli. Makalemizde Hacettepe Üniversitesi tarafından hazırlanan rehberdeki önerilere yer verdik.
DEVAMIEnginar kalbi ile kremalı vegan bir makarna tarifi
Güçlü antioksidan içeriğe sahip sebzelerden olan enginar kalbi, salata, ızgara ve çorbası yapılarak tüketildiği gibi, et ve tavuk yanına lezzetle eşlik edebilen bir sebzedir. Enginar kalbini standartların dışında denemek isterseniz, bir de bu tarife göz atmanızı öneririz.
DEVAMIKırmızı lahana suyu nasıl yapılır? Faydaları nelerdir?
Kırmızı/mor lahana suyu tüketimi, sindirim sisteminizi normalleştirmek ve şişkinliği yenmek için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir. Kırmızı lahana suyu sadece bağırsakları iyileştirmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda başka birçok faydaya da sahiptir.
DEVAMIHindistan cevizi sütlü kuşkonmaz çorbası tarifi
Nisan-Mayıs aylarında toplanan kuşkonmazları yılın bu iki ayı bol bol tüketebilirsiniz. Yemeklerde ve salatalarda kullanabileceğiniz kuşkonmazın çorbasını da yapabilirsiniz. Farklı lezzetler denemek isteyenlere ise Eski Tadında üyelerinden Nazlı Develi'nin özel kuşkonmaz çorbası tarifini mutlaka denemesini öneririz.
DEVAMIŞef Ufuk Ügümü'den kuşkonmaz çorbası tarifi
Kuşkonmazın tam mevsimi. Ülkemizde yetiştirilen incecik taptaze kuşkonmazlarla kuşkonmaz çorbası denemenizi isteriz. Kruvasan ve Lokanta Kru'nun kurucusu şef Ufuk Ügümü'nün elinden harika bir kuşkonmaz çorbası tarifi veriyoruz.
DEVAMILahana turşusu nasıl yapılır?
Güçlü bir antioksidan olan lahana, bağırsak sağlığını korumaktan tutun, bağışıklığı güçlendirmeden, göz sağlığına kadar pek çok faydası olan bir sebzemizdir. Şu sıralar tam mevsimi olan lahanaları daha uzun süre tüketmek için turşu yapmak isterseniz, sizler için hazırladığımız kolay tarifi deneyebilirsiniz. Hem de bağırsaklarınız için güçlü bir probiyotik kaynağı yaratmış olursunuz.
DEVAMIKoronavirüs şüphesi duyuyorsak ne yapmalıyız?
Ateşiniz yükselirse, boğazınızda yanma veya öksürük hissediyorsanız, solunum zorluğunuz varsa (veya yoksa bile), ülkemizde de salgın alarmı verilen Yeni Koronavirüs (COVID-19) olduğuna dair şüpheleriniz olması yerinde olur.
DEVAMIKoronavirüs'ten nasıl korunuruz?
Dünyanın gündemindeki, ülkemize de girerek hayatlarımızı çok etkileyen bir konu olan Yeni Koronavirüs'ten nasıl korunacağımızla ilgili özet bilgiler derledik.
DEVAMIÜşüdüğümüz için mi hastalanırız?
Grip, nezle gibi hastalıklara yakalanma nedenimiz, ne havanın soğuk olması, ne de üşümemizdir. Bunun pek çok nedeni vardır. Mesela vücut sıcaklığımızı koruyamamak nedenlerin başında gelir. Bir diğeri, mikropların soğuk değil, sıcak ortamlarda daha çok üremesinden ötürü, kapalı ve kalabalık ortamlarda, virüsün yayılma ihtimalinin artmasıdır. Bunlara, diğer nedenlerimizi ve uzman önerilerimizi de ekleyerek bir yazı hazırladık.
DEVAMIHomeopati nedir? Türkiye'de homeopat var mıdır?
Homeopati; bir hastalığın, hastalık belirtilerini sağlam bir insanda ortaya çıkarabilecek maddelerin çok düşük dozlarda hastaya verilmesiyle tedavi edilebileceği inancına dayanan bir alternatif tıp yöntemidir.
DEVAMISiyah turp ile tarifler
Siyah turp; C vitamini, lif kaynağı ve antioksidan açısından zengin, en sağlıklı sebzelerden biridir. Özellikle, kış aylarında, hastalıklara karşı vücudun direncini arttırdığı için düzenli olarak tüketilmesi önemlidir. Siyah turp vücuda potasyum, kalsiyum, sodyum ve demir gibi mineralleri sağlayan tam bir mineral ve vitamin deposudur.
DEVAMISoğuğa karşı hazırlanan Fire Cider nedir?
“Fire Cider” ana malzemesi sirke olan, bal, zencefil, zerdeçal, sarımsak gibi yardımcı malzemelerle hazırlanan, soğuğa karşı ve hastalıklara karşı direncimizi artıran, öksürüğe iyi gelen ev yapımı bir karışımdır.
DEVAMI