Koronavirüs şüphesi duyuyorsak ne yapmalıyız?
Yeni Koronavirüs (COVID-19)'ten korunmak için gereken her şeyi yapıp, bağışıklık sistemimizi güçlü tutarken, diğer taraftan olası bir şüphemiz oluştuğunda ne yapacağımızı bilmemiz de önemlidir.
Ateşiniz yükselirse, boğazınızda yanma veya öksürük hissediyorsanız, solunum zorluğunuz varsa (veya yoksa bile), ülkemizde de salgın alarmı verilen Koronavirüs (COVID-19) olduğuna dair şüpheleriniz olması yerinde olur. Bu durumda, kendinizi hemen izole edin. Dış ortamlara mümkün olduğunca çıkmayın, zorunlu hallerde dışarı çıkarken mutlaka maskenizi takın (çevrenize bulaştırma ihtimali salgının yayılma hızını çok arttırmaktadır) ve en kısa zamanda evinize dönün. Evde de yalnız değilseniz maskenizle dolaşın, kendinizi mümkün olduğunca bir odada izole edin, kişilerle aranızdaki mesafeyi her zaman koruyun.
Salgın hastanesi doktorlarından bir profesörün bu şikayetlere sahip kişiler için önerisi şu şekilde:
"İlk fırsatta salgın hastanesi olarak belirlenmiş hastanelerden birine gidin. Bu size enfekte olmuş damgası vuracak diye korkmayın. Geç olmadan durumunuzun belirlenmesi, hastalığın seyrinin kontrolü ve ağırlaşmadan müdahalesi için çok önemlidir. Hastaneye gittiğinizde size kan tetkikleri yapılacak, akciğer filmi çekilecektir. Akciğer filminde bir bulgu çıkarsa BT (bilgisayarlı tomografi) çekilir. İşte esas belirleyici olan bu sonuçtur. Bu aşamalarda bir bulguya rastlanırsa eczanelerden bulamayacağınız, COVID-19 hastaları için rezerve edilmiş ilaçlardan size sağlanacaktır. Durumunuz hastanede kalmanızı gerektirecek kadar ağır değilse, evinizde sosyal izolasyon kurallarına uyarak iyileşme sürecinizi tamamlayacaksınız. Gerekli görülürse hastaneye yatırılmanız sizin ve tüm çevreniz için en doğrusu olacaktır."
Bu dönemde korkusuzca ve büyük özveri ile Korona hastalarına hizmet veren doktorlarımız ve tüm sağlık personeline ne kadar minnet duysak azdır.
Unutmayın, Yeni Koronovirüs'ün yayılımını en aza indirmek kadar, karşılaştığımızda onunla savaşabilecek bağışıklık sistemine sahip olmak da hayati önem taşır. Bunun için de iyi beslenmek kilittir. Sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam ile ilgili yazılarımıza göz atabilirsiniz.
Sağlıkla kalın.
31.03.2020
İLGİLİ ÜRÜNLERİMİZ
-
Organik Portakal (500-600gr)
Kışın vazgeçilmez meyvelerinden portakalı da organik olarak evlerinize getiriyoruz....
63 TL52,4 TL -
Organik Limon (500gr)
Organik topraklarda yetişen limon ağaçlarının meyvelerini size getiriyoruz. Limonun hası kabuğundaki kokudan belli olur. Salatalarınızdan, zeytinyağlı yemeklerinizden...
52 TL -
Ada Çayı (30gr) - Eski Tadında
Doğanın mucizesi bitki çaylarının en güçlülerinden biridir ada çayı. Sizin için el değmemiş doğal ortamından mis gibi...
64,8 TL58,32 TL
BENZER YAZILAR
-
H1N1 virüsü nedir?
H1N1 veya daha çok bilinen adıyla domuz gribi solunum yolu enfeksiyonuna neden olan viral bir enfeksiyonun adıdır. Genellikle yakın temas, öksürük ve hapşırma ile bulaşır. Kış aylarında bağışıklık sistemimizi güçlendirerek domuz gribine yakalanma riskini düşürmek mümkündür.
-
Önemli hastalıklara karşı zerdeçal
Zerdeçal Doğu Asya çıkışlı bir bitki olup, dünyanın en uzak mutfaklarında bile kendine yer edinmiş bir baharattır. Doğu Asya’da “bitkilerin altını” olarak bilinir. Yapılan çalışmalarla zerdeçalın faydası farklı açılardan kanıtlanmıştır.
-
Önce hastalıklardan korunun
Hava kapalı, günler kısalıyor, havalar gittikçe soğuyor. Ne canımız bir şeyler yapmak istiyor ne de bedenimiz buna izin veriyor. Her sabah hava daha aydınlanmadan kalkıyor ve işe gidiyoruz. Dönüşümüz ise yine hava kararırken olmaya başlıyor. Bu geçiş mevsiminde sık sık değişen hava şartlarına uyum sağlamak da zor oluyor. Başta soğuk algınlığı olmak üzere bronşit, grip, kuş gribi ve türlü türlü virüsler hasta etmek için kapıda bekliyor. Ancak alınacak birkaç tedbirle hastalıklara meydan okumak mümkün. Doç. Dr. Elif Arı Bakır, kış mevsimini hem ruhsal hem de bedensel olarak sağlıklı geçirmenin yollarını anlatıyor.
YORUMLAR