Doğal, organik veya endüstriyel yumurta, hangisi?
En temel ve besleyici gıdalardan biri olan yumurta, elde edildiği tavuklar ve üretim süreçleri nedeniyle son zamanlarda oldukça konuşuluyor. Yediğimiz yumurtanın içerdiği Omega-3 miktarı ve bir o kadar önemli Omega-3/Omega-6 dengesi üretilme şekline göre değişiyor.
DEVAMITurşudan yemeğe uzanan lezzetli yolculuk
Ölçülü tüketildiğinde insan yaşamı için oldukça yararlı olan turşu, ana yemeklerin en lezzetli eşlikçisi olmasının yanı sıra kimi zaman da tek başına bir yemek olarak sofralarımızı süslüyor. Özellikle Uzak Doğu kültüründe oldukça yaygın olan turşu yemekleri dışında, Karadeniz yöresi başta olmak üzere Türk mutfağında da çeşitli turşu yemekleri boy gösteriyor.
DEVAMISofraları renklendiren probiyotik: Turşu
Geçmişte gıdaların bozulmasını önleyerek gıdaları korumak amacıyla yapılan turşu, günümüzde yemeklerin yanında veya tek başına damak tadımızı zenginleştiriyor. Peki turşu yemek sağlığımıza faydalı mıdır, yoksa zarar mı verir?
DEVAMINe kadar meyve yemeliyiz?
Sebze ve meyveler, sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasıdır. Bol sebze-meyve içeren beslenme şeklinin sağlıklı olduğu ve pek çok hastalığa yakalanma riskini düşürdüğü bilinmektedir. Bununla birlikte, bazı insanlar meyvenin şeker içeriği dolayısı ile fazla yenmesinin zararlı olabileceğinden endişelenir. Peki günde ne kadar meyve yemeliyiz?
DEVAMIMutfaklarda plastik kullanmak ne kadar sağlıklı?
Günümüzdeki mutfaklar eski mutfaklarla karşılaştırınca eşya sayısı ve çeşidi açısından oldukça zengin. Plastik saklama kapları, çatal-bıçaklar, şişeler, damacanalar da bunlar arasında yerini alıyor. Peki, plastik araç gereçlerin mutfaklarda kullanılması ne kadar sağlıklı?
DEVAMIAcı biber yiyerek daha uzun yaşayabilirsiniz
Bazı insanlar acı biber sever, bazıları yemeklerinde kullanmaktan kaçınır, bazıları ise ne kadar yese yetmez. Peki acı biber yemek ömrü uzatır mı?
DEVAMIOruç tutmak faydalı mı?
Ramazan ayının yaz aylarına denk geldiği bu günlerde uzun saatler aç kalmanın sağlığa ne gibi etkileri olduğu bir tartışma konusu. Acaba oruç tutarak vücudumuza zarar mı veriyoruz yoksa tam tersine sağlığımızı mı güçlendiriyoruz?
DEVAMIYemeğin yanında içmelik hoşaf tarifi
Yılın her mevsimi şekersiz olarak şeker yerine geçebilecek kuru meyvelerden hoşaf hazırlayabilirsiniz. Hoşafın tanelerini ayırarak bardakta bir içecek alternatifi olarak tüketebilirsiniz. Peki, şekersiz lezzetli bir kuru meyve hoşafını nasıl yapabilirsiniz?
DEVAMIİç baklalı enginar tarifi
Binbir faydaya sahip enginar raflarda yerini aldığında acaba ne yaparım ki enginarla diye düşünebilirsiniz. O zaman size bir önerimiz var. Enginarla baklanın buluştuğu bu lezzetli zeytinyağlı tarifimizi mutlaka denemelisiniz.
DEVAMIGıdalar çiğ olarak mı pişmiş olarak mı daha sağlıklı?
Gıdaları pişirmek lezzetini artırabilir, ancak aynı zamanda besin içeriğini de değiştirir. İlginçtir ki, bazı vitaminler yiyecek pişirildiğinde kaybolur, bazıları ise vücudumuzun kullanması için daha kullanılabilir hale gelir. Peki tam olarak hangi tüketim şekli doğru? Çiğ mi pişmiş mi?
DEVAMIÇocuklara ev yapımı şekersiz dondurma tarifi
Çocukların dondurma sevdasının önüne geçilmez.Yapabileceğimiz en güzel şey hazır paketli yüksek şekerli veya kremalı dondurmalar yerine evde ona sağlıklı bir alternatif sunmaktır. Bu tarifteki dondurmamızı paketli dondurmalara tercih eden çocukların sayısı gittikçe artıyor.
DEVAMIÇocuklara şekersiz kuru üzümlü kurabiye tarifi
Zeytinyağı ve tam buğday unuyla hazırlayıp kuru üzümle tatlandıracağınız bu kurabiyeleri hem çocuğunuza gönül rahatlığıyla yedirebilir hem de çok seveceğine emin olabilirsiniz. Yanında sütle harika gidecektir.
DEVAMI