MSG Çin tuzu nedir?
Hazır gıdaların birçoğunun içinde yer alan MSG Çin tuzu nedir? Sağlığımız açısından tehlikeli midir?
DEVAMIEvde mayonez nasıl yapılır?
Çok sevdiğimiz mayonezi kaçınılması gereken gıdalardan faydalı bir gıda olmaya çevirmenin yolu evde yapmaktır. Zeytinyağı ve yumurta sarısı ile hazırlanan mayonezi biz şöyle hazırladık.
DEVAMIEvde ketçap nasıl yapılır?
Domates sosunun baharatlarla zenginleştirilmiş farklı bir hali olan ketçap, güzel bir sos olarak özellikle çocukların çok sevdiği bir üründür. Fabrikalarda üretilen ketçaplar erişmesi çok kolay olsa da, modifiye mısır nişastası, glikoz şurubu, koruyucu sodyum benzoat içerir. Bunlardan uzak durmak için, ketçabınızı evde yapabilirsiniz.
DEVAMIEvde pesto sos nasıl yapılır?
Pesto sos İtalyan mutfağına ait fesleğen, parmesan, çam fıstığı, zeytinyağı ve sarımsakla yapılan bir sostur. Yapması çok kolaydır. Pesto sosu makarnalarınızla, sandviçlerinizde ve bazı yemeklere ekleyerek tüketebilirsiniz.
DEVAMIPancar kvası nasıl yapılır, faydaları nelerdir?
Kvass veya Türkçe’ye uyarlanmış haliyle “kvas” eski doğu Slav dilinde “maya” anlamına gelir. Pancar kvası iyi bir probiyotik gıdadır. Bağırsak florasının dengelenmesini ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Peki pancar kvası nasıl yapılır?
DEVAMILimon tuzu nedir? Sağlığa etkileri nelerdir?
Limon tuzu, yiyeceklerin daha taze kalması amacıyla üretilen bir asittir. Toplumda genellikle limondan üretildiği düşünülür, fakat değildir. Limon tuzu kimyasal yollarla elde edilen renksiz ve kristal görünümlü strik asittir (E330).
DEVAMIOrganik ve katkısız gıdalar nasıl saklanır?
Genetik müdahale, ilaçlama, katkı maddesi ve benzeri uygulamalardan geçmeyen gıdaların dayanma süresi kısa oluyor. Onları doğru şekilde saklayarak ömürlerini uzatabiliriz.
DEVAMIStarter kültür nedir?
Süt ürünlerinde starter kültürü kullanımı endüstride standart kabul edilen bir yöntem. Starter kültür kullanımı daha yüksek verimli ve standart ürün üretimini mümkün kılıyor. Bununla birlikte, lezzet, sağlık ve kültürel bakımdan tartışmaları tetikliyor.
DEVAMIGıda üretiminde biyolojik çeşitliliğin önemi
Biyolojik çeşitlilik belirli bir ekosistem içerisinde yaşayan farklı canlılar bütününü ifade eder ve genellikle sağlıklı biyolojik sistemlerin önemli bir kıstası kabul edilir. Tarımda biyolojik çeşitlilik ise, gıda güvenliği, insan refahı ve kültürün korunması bakımından önemlidir.
DEVAMIKırmızısıyla büyüleyen antioksidan sebze: Pancar
Kış mevsimi geldiğinde tezgâhlarda rengi ile dikkati üzerine çeken kıymetli sebzelerden biri pancardır. Pancarla salata, cips, çorba gibi değişik tarifler hazırlayabilirsiniz.
DEVAMIInfluenza nedir? Nasıl korunabiliriz?
Influenza veya genel adıyla “grip” viral bir enfeksiyondur. Yüksek ateş, baş ağrısı, kas ağrısı, iştahsızlık, halsizlik, burun akıntısı, kuru öksürük en bilinen semptomlardır.
DEVAMIBağışıklığı güçlendirmek için neler yapılabilir?
Sağlıklı ve dengeli beslenmek bağışıklık sistemini güçlendirir. Gerekli vitaminler ve mineraller alındığı takdirde vücut mikroplara karşı güçlü direnç gösterir. Ayrıca egzersiz yapmak ve yeterli uyku bağışıklık sisteminin olmazsa olmazlarıdır.
DEVAMI