Bağırsak hastalıklarının bir belirtisi: eklem ağrıları
Bağırsak rahatsızlıklarının birçok belirtisi olabilir. İshal, karın ağrısı, kanlı dışkılama, kilo kaybı, ateş ve huzursuz bağırsak hareketleri bağırsak hastalıklarının en başta gelen belirtileri arasındadırlar ve dikkate alınmadığında ciddi rahatsızlıkların habercisidirler. Fakat ikinci beynimiz olarak da adlandırılan bağırsakların rahatsızlığı durumunda, sıklıkla bilinen bu belirtilerin yanı sıra, eklem ağrıları da bağırsak rahatsızlıklarının bir sonucu olarak ortaya çıkabilir.
DEVAMIZeytinyağında soğuk sıkım neden önemli?
Zeytinyağı, zeytin ağacının meyvesinden elde edilen çok kıymetli bir yağdır.
DEVAMIVegan beslenme şekli
Veganlık hayvanlar tarafından üretilen hiçbir ürünün insan tarafından kullanılmamasıdır. Bir diyetten ziyade yaşam felsefesi olarak düşünülmesi daha doğrudur. Öyle ki veganlar bal, süt ürünleri, yumurta dâhil hiçbir hayvansal gıdayı tüketmezler, hayvan derilerinden üretilen giysileri giymezler.
DEVAMIPatatesleri nasıl saklamalıyız?
Patates birçok ülkenin mutfak kültüründe önemli bir yeri olan bir sebzedir. İyi bir karbonhidrat ve lif kaynağıdır. Patatesleri doğru yöntemler kullanarak saklamak patatesin ömrünü uzatmak, besin değerlerini ve lezzetini korumak açısından oldukça önemlidir.
DEVAMIOrganik kelimesi ne anlama gelir?
Özellikle gıda sektöründe son zamanlarda çok yaygın olarak kullanılan “organik” ifadesi; kimyasal madde kullanılmadan, üretimden tüketime kadar sertifikalı ve kontrollü tarımsal üretim yapılması anlamına gelmektedir.
DEVAMINar sirkesi ve faydaları
Nar ve nar suyu, güçlü antioksidan özelliğiyle, hastalıkların önüne geçilmesi ve sağlıklı bir bünyeye sahip olunmasında önemli etkisi olan gıdalardandır. Bu faydasından ötürü, nar sirkesinin de tüketiminde artışlar yaşanmaya başlanmıştır. Fermente özelliği sayesinde, özellikle sağlıklı yaşamı önemseyen kişiler için önemli bir gıda haline gelmiştir.
DEVAMIPotasyum zengini meyvemiz; muz
Muz, tropikal iklimlerde yetişen, 2-3 metre boyunda, ağaca benzeyen otsu bir bitkinin meyvesidir. Ülkemizde yetişen yerli muzlar, yaygın olarak Akdeniz Bölgesi' nde yetiştirilir. Muzlar, genellikle olgunlaşmadan toplanıp ve yeşil renkleri, sarıya döndüğünde tüketilebilir hale gelirler.
DEVAMIMontessori ve Waldorf eğitim sistemleri
Montessori ve Waldorf sistemleri son dönemde en hızlı büyüyen eğitim sistemleridir. Bu sistemlerin her birinin kendine özgü, bazı noktalarda farklılaşan, bazı noktalarda benzeşen felsefeleri vardır. İki sistem de uzun yıllara dayanan deneyim ve birikimlerle geliştirilmiş olup, her öğretmenin kendi tarzı ve anlayışı ile bir sınıftan diğerine bazı farklılıklar oluşabilir.
DEVAMIKuşkonmaz ile neler yapılır?
Kuşkonmaz Latince adı “Asparagus officinalis” olan çalı halinde odunsu yeşil bir bitkidir. Genellikle sulak, ormanlık alanlar, kumlu ve killi topraklarda yetişir. Zambakgiller ailesinden bir bitkidir ve gövdesi, kökü ve tomurcukları kullanılır.
DEVAMIÇok sağlıklı 12 kök sebze
Kök sebzeler, kuşkusuz sağlıklı beslenmenin, lezzetli ve vazgeçilmez parçalarıdır. Patates, havuç ve soğan, hemen hemen herkesin aşina olduğu, yer altında yetişen, yenilebilir bitkilerdir. Bu bitkiler dışında, her biri, farklı besin değerine sahip birçok kök sebze vardır.
DEVAMIKinoa nedir, faydaları nelerdir?
Kinoa, binlerce yıldır Amerika kıtasında tarımı yapılan fakat ülkemizde son yıllarda popüler olan bir tohumdur. Biyolojik olarak ıspanakgiller familyasından olsa da tahıl grubunda değerlendirilmektedir.
DEVAMIÖnemli bir baharat: Karabiber
Bir yemeğin lezzetini veren en önemli malzemelerin başında hiç kuşkusuz baharatlar geliyor. Bu baharatların en sık kullanılanı olarak karabiber de, sofralarımızın en vazgeçilmez baharatı olarak karşımıza çıkıyor.
DEVAMI