Antibiyotik kullanırken şu gıdalara dikkat!
Her şeyin başı sağlık. Esas olan hasta olup tedavi olmaktan ziyade, hastalıklardan korunmak. Ama birçok faktör bağışıklık sistemimizin çökmesine, hastalıklara kapılmamıza sebep olabiliyor. Hastalıklardan bazıları ise antibiyotik tedavisi gerektiriyor.
DEVAMIProtein ve lif deposu tahıl: Amarant
Glutensiz bir tahıl olan amarant nerelerde yetişir, faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?
DEVAMIAyakta yemek yemek zararlı mıdır?
Ayaktayken, otururken ve uzanırken yeme alışkanlıklarının hepsi kendi içinde önem taşımaktadır. Örneğin uzanarak yemek yemek, Eski Roma ve Yunan döneminde oldukça revaçtaydı. O zamandan beri oturarak yemek en cesaretlendirici duruş halini almıştır. Son zamanlarda ise, bazı insanlar zaman kazanmak ya da hareketsiz ofis işlerine hareket katmak amacıyla yemek yerken ayakta durmaya başladılar.
DEVAMIYılbaşı için sağlıklı meze tarifleri
Yılbaşı denildiği zaman akıllara hep patates kızartmaları, cipsler, çerezler ve daha birçok trans yağ, yanmış yağ, yüksek oranda tuz içeren ürünler gelmektedir. Yılbaşı akşamlarını daha sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklarla geçirmek mümkündür. Birbirinden güzel meze tariflerini sizin için derledik...
DEVAMINeden kış aylarında nar ve portakal tüketmeliyiz?
Özellikle mevsimsel değişiklikler nedeniyle kış aylarında bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için bazı besinler önemlidir. Bunların başında C vitamini içeren meyveler gelmektedir. Kışın en sevilen 2 meyvesi nar ve portakal C vitamini içeren meyveler arasındadır..
DEVAMIPeynir şölenli dolma tarifi
Peynir ve biberden oluşan dolma yapmaya ne dersiniz? Peynirin ve yeşilliğin, bibere nasıl bir tat katacağına inanamayacaksınız. Akşam yemeğinizde ailenizle mis gibi bu yemeği yemeniz için tarifimizi burada.
DEVAMIYumurta sarısının rengi bize ne anlatıyor?
Yumurta, en besleyici gıdalar listesinde kendine en üst sıralarda yer edinmeyi başaran en temel gıdalarımızın başında geliyor. Anne sütünden sonra en değerli gıda olan yumurtayı alırken üretim koşullarına, ardından da evde saklama koşullarına oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Bunun yanı sıra, yumurtanın sarı renginin nasıl olması gerektiği de bir diğer tartışma konusu olarak karşımıza çıkıyor...
DEVAMIDoğal tereyağı beyaz mı sarı mı olur?
Tereyağı, yağ çeşitleri içinde en fazla protein içeriğine sahip olan ve vitaminler bakımından da oldukça zengin olan bir hayvansal gıdadır. Ayrıca içerisinden yer alan mineraller açısından da oldukça sağlıklıdır. Kırsal kökenli bir gıda olan tereyağı, sahip olduğu tüm bileşenlerin yanı sıra, tarih boyunca özü korunan en doğal gıdaların başında gelmektedir.
DEVAMITereyağının doğallığını evde nasıl anlarız?
Tereyağı önemli ve piyasada çok tüketilen bir gıda maddesi olduğundan dolayı çok miktarda tağşişe maruz kalmaktadır. Tereyağında yapılan tağşişlerin başlıca olanlarını şöyle sıralayabiliriz.
DEVAMIKuru kayısı mı yoksa gün kurusu mu?
En doyurucu ve en sağlıklı ara öğün atıştırmalarının başında gelen kuru kayısı, gerçekten bu kadar sağlıklı mı? Gün kurusu olarak adlandırılan koyu renk kuru kayısı ile aralarındaki farklar neler? Peki, kuru kayısıyı mı yoksa gün kurusunu mu tercih etmemiz gerekir?
DEVAMIBal kabaklı turta tarifi
Kalp-damar hastalıklarından sindirim sistemi problemlerine, göz sağlığından cilt sağlığına vücut için birçok faydaya sahip olan balkabağı ile evinizde bal kabaklı turta yaparak bu lezzetli besinin keyfini afiyetle çıkarabilirsiniz. Buyrun tarifimiz…
DEVAMIÖnemli hastalıklara karşı zerdeçal
Zerdeçal Doğu Asya çıkışlı bir bitki olup, dünyanın en uzak mutfaklarında bile kendine yer edinmiş bir baharattır. Doğu Asya’da “bitkilerin altını” olarak bilinir. Yapılan çalışmalarla zerdeçalın faydası farklı açılardan kanıtlanmıştır.
DEVAMI