Hindistan cevizi yağı ne işe yarar? Nasıl kullanılır?
Hindistan cevizi yağı, Hindistan cevizinin kabuğu ayrılarak soğuk sıkım yapılmasıyla elde edilen bir yağdır. Hindistan cevizi yağı gıda ürünü olmanın yanı sıra, saç bakımı, cilt bakımı, diş bakımı gibi alanlarda hem yetişkinlerin hem de bebeklerin/çocukların kullanabileceği bir kozmetik üründür.
Hindistan cevizinin en önemli faydalarından bir tanesi cilt kırışıklığının önlenmesi için kişisel bakım amaçlı kullanılmasıdır, hem yağlı ciltler hem de kuru ciltler için uygundur. Hindistan cevizi yağı, yeni çıkmaya başlamış olan cilt lekelerinin yok edilmesinde de kullanılabilir.
Hindistan cevizi yağı vücuda verdiği enerjinin yanı sıra kontrollü olarak tüketildiğinde metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olan yağlardan biridir ve kilo vermek için kullanılması diyetisyenler tarafından da önerilmektedir. Hindistan cevizi yağının bu özelliğinin nedeni ise doymuş yağ içerdiği için karaciğerde faaliyete geçmesidir. Çok iyi bir antioksidan kaynağıdır. Ayrıca dudakları nemlendirmede kullanılabildiği gibi saçın nemlendirilmesinde ve kırık oluşumunun önüne geçilmesinde yardımcı olan bir yağdır.
Hindistan cevizi yağı hastalıkların engellenmesi için de tüketilmesi gereken yağlardan birisidir. Apselere, diş eti hastalıklarına ve idrar yolu enfeksiyonuna neden olan bakteri ve mantarları öldürür. Grip ve tifo gibi enfeksiyonlu hastalıklara neden olan virüsleri yok etmeye yarar. Bağırsak hareketlerini düzenleyen bir yağdır ve bağırsakta bulunan zararlı bakterilerle savaşır.
Kozmetik ürünler içeriklerinde birçok kimyasal madde bulundurur. Hindistan cevizi yağı ise bu içeriklere karşı iyi bir alternatiftir. Tek başına kullanılabildiği gibi, başka doğal yağlarla veya malzemelerle karıştırılarak da doğal kozmetikler elde edilebilir.
Bir parça pamuğa akıtılan Hindistan cevizi yağı ile cildinizi temizleyebilirsiniz. Bir yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ve bir yemek kaşığı toz şeker karıştırıldıktan sonra yüze masaj yapılarak sürüldüğünde cildin pürüzsüzleşmesini ve daha doğal görünmesini sağlar.
Saçlar yıkandıktan sonra ceviz büyüklüğünde bir Hindistan cevizi yağı elde ovalanarak sıvılaştırılır ve saçların ucuna ve diplerine iyice sürüldüğü takdirde saçın yumuşamasını sağlar. Yağ sürüldükten yaklaşık 10 dakika sonra saçlar kurulanmalıdır. Hindistan cevizi yağı soda ile karıştırılarak diş fırçasına sürülüp dişler fırçalandığında, ağız içi bakteriler temizlenir ve dişler daha da beyazlar. Doğal deodorant olarak da kullanılabilir, çok az bir miktar yağın koltuk altına sürülmesi yeterlidir. Az bir miktar yağ güneş yanıklarına sürüldüğünde, ağrıyı hafifletici ve deri soyulmasını önleyici etkisi vardır. Böcek ve sinek ısırıklarına bir miktar sürülen Hindistan cevizi yağı kaşıntıyı ve şişliği önler.
Bebeklerin diş çıkarma döneminde rahatlatıcı olarak, pişiklerine pişik kremi olarak da kullanılabilir, konak oluşumunda da çözümü için Hindistan cevizi yağından faydalanılabilir.
Sağlıkla kalın.
04.06.2019
İLGİLİ ÜRÜNLERİMİZ
-
Organik Ispanak (500gr)
Organik mis gibi ıspanak Eskitadında.com’da. Afiyet olsun....
85 TL -
Pirinç unu (500gr) - Elif Candar
Elif Candar'ın tüm katkısız ürünleri Eskitadında.com'da. Pirinç unu, sütlü tatlılarda, muhallebilerde, kek ve kurabiye gibi hamur işlerinde, ekmek...
58,57 TL -
Barbekü Sosu (BBQ Sos, Katkısız, 330ml) - Etin En İyisi
Etin yanına çok yakışan, lezzeti ile damağınızda iz bırakacak mükemmel bir sos hazırladı Şef Sidar. İçeriği ile...
145 TL
BENZER YAZILAR
-
Evde doğal kozmetik ürünleri nasıl hazırlanır?
Doğal ve katkısız gıdalar gibi, doğal kozmetikler de neden hayatımızın bir parçası olmasın? Basit malzemelerle pek çok farklı kozmetik ve bakım malzemesini evde hazırlayabilirsiniz.
-
Yaban mersinli şekersiz kek tarifi
Rafine şekeri hayatımızdan çıkarınca damağımız zenginleşiyor, tatlıların gerçek lezzetini almaya başlıyoruz. Şimdi sizlerle kendi ürünlerimiz ile hazırladığımız yaban mersinli şekersiz kek tarifini paylaşacağız.
-
Çiğ besin diyeti
Çiğ besin diyeti 1800'lü yıllardan beri varlığını sürdürüyor ancak son yıllarda popülaritesi arttı. Peki bu beslenme şekli tam olarak nasıldır, faydalı mıdır, zararları var mıdır?
YORUMLAR