Yemişleri çiğ tüketin
Kuruyemişlerin, besin değeri açısından çok zengin olduklarını hepimiz biliyoruz. Uzmanlar, diyabetten kansere kadar birçok hastalığa yakalanma riskini azaltmak için, günde bir avuç çiğ kuruyemiş tüketilmesini öneriyorlar.
Kuruyemişler, çiğ olarak kaliteli yağ ve besin değerleri barındırır. Kavrulan kuruyemişlerin içeriğindeki yağ ve besin değerlerinde değişimler olur, örneğin içerisinde barındırdığı protein ve karbonhidrat değerleri düşer. Mesela fındık gibi ince kabuklu bazı kuruyemişlerin bu ince kabukları, lif açısından çok zengindir. Kavrulduğu zaman bu ince kabuklar yok olur. Bu nedenle çiğ fındıkların lif oranı daha yüksektir.
Diğer taraftan, kavrulmuş kuruyemişler, tuzlama, yağlama, baharatlama gibi işlemlerden geçebiliyor. Bu da kişilerde daha fazla yeme isteği uyandırdığı gibi, hem kuruyemişlerin hem de bu ek gıdaların kararından fazla tüketilmesine yol açabiliyor.
Sağlığımız açısından çok işlevsel ve lezzetli bir ara öğün olan kuruyemişlerimizi, uygun koşullarda saklayarak, günde bir avuç tüketmeye özen göstermemiz, ilerleyen yaşlarımıza yaptığımız önemli bir yatırım olacaktır.
Sağlıkla kalın.
18.03.2020
İLGİLİ ÜRÜNLERİMİZ
-
Yerli Ceviz - Kabuklu (350gr)
Atalık yerli tohumlardan, ilaçsız yetiştirilen cevizlerimizin kabukları doğal yapısında olduğu gibi kalındır, çetindir. Islah edilmemiş tohumlarla doğal...
198 TL -
Black Angus Antrikot (250gr) - Etin En İyisi
Black Angus (Siyah Angus) antrikot Eskitadinda.com'da. 0-4 derece buzdolabında vakumlu paketi açılmadan 4 gün, -18 derece buzlukta 3...
670 TL -
Hurmalı Fıstık Ezmesi (200gr) - Elif Candar
Elif Candar'ın tüm katkısız ürünleri Eskitadında.com'da. Fıstık ezmemizi Edirne’nin meşhur yerli fıstıklarından, doğal ve hiçbir katkı maddesi ilave...
133,13 TL
BENZER YAZILAR
-
Ülkemizde fındık üretimi ve dünyadaki yeri
Fındık başta Giresun, Ordu, Samsun, Trabzon ve Rize olmak üzere Karadeniz’e kıyısı olan hemen her ilde yetiştirilmektedir. Türkiye’de üretilen fındığın %85’e yakını ihraç ediliyor.
-
Organik ve katkısız gıdalar nasıl saklanır?
Genetik müdahale, ilaçlama, katkı maddesi ve benzeri uygulamalardan geçmeyen gıdaların dayanma süresi kısa oluyor. Onları doğru şekilde saklayarak ömürlerini uzatabiliriz.
-
Trans yağdan neden uzak durmalıyız?
Bilinçli tüketim alışkanlıkları arttıkça uzak durulacaklar listesinin ilk sıralarında yer almaya başladı trans yağlar. Satın aldığımız gıdalarının üzerinde “trans yağ içermez” ibaresini aramaya başladı gözlerimiz. Peki trans yağ tam olarak ne anlama geliyor? Zararları neler ve neden uzak durmamız gerekiyor?
YORUMLAR