Unumuzu saklarken nelere dikkat etmeliyiz?

Un mutfağımızda sık kullanılan gıdalarından birisidir. Unu taze ve sağlıklı şekilde tüketmek için uygun koşullarda saklamak ve korumak çok önemlidir. Aksi takdirde unun böceklenmesi ile karşılaşabiliriz. Bunu önlemek için unu nasıl daha iyi koruyacağımızla ilgili önerilerimizi derledik.
Un sıcak ve güneş alan yerlerde, nemli ortamlarda böceklenir. Bu nedenle un böceklenmesiyle en çok yaz aylarında karşılaşırız. Peki unun böceklenmemesi için neler yapabiliriz?
• Unun böceklenmemesi için uygulanacak ilk adım muhafaza edeceğimiz ortamın güneş görmemesi, serin ve kuru olmasıdır.
• Un ne kadar taze ise o kadar uzun süre tüketilir. Bu nedenle un alırken üretim tarihine dikkat etmeliyiz.
• Doğru bir şekilde muhafaza edilen buğday unu 12 ay, yulaf ve çavdar unu ise 6 ay böceklenmeden muhafaza edilebilir.
• Unu kendi ambalajında saklıyorsak, ilk kullanımdan sonra paketin ağzını sıkı bir şekilde kapatıp hava almasını önlememiz gereklidir. Un kendi ambalajı yerine hava almayan bir kapta da saklanabilir.
• Unu sakladığımız kabın kapağını arada bir açmamız unun böceklenmesini önler. Çünkü uzun süre havasız kaldığında da böceklenir.
• Unu saklama kabından aldıktan sonra kabın ağzını çok uzun süre açık bekletmemek gerekir. Un kullanıldıktan sonra kabın ağzı sıkıca kapatılmalı ve uygun saklama alanına yerleştirilmelidir.
• Kaptaki un bittikten sonra yeni un kaba aktarılmadan önce kap güzelce yıkanmalı ve kurutulmalıdır. Temizlenen kaba yeni un ilavesi kap temizlendikten sonra yapılmalıdır.
• Ayrıca un kabı içerisine eklenen birkaç defne yaprağı unun böceklenmesini önler. Çünkü böcekler defne yaprağı kokusunu sevmezler.
Sağlıkla ve afiyetle kalın.
08.10.2020
İLGİLİ ÜRÜNLERİMİZ
-
Keçi Krem Peynir (%100 Keçi Sütü, 300gr) - Madalı
Madalı'nın %100 Keçi Krem Peyniri 300gr ürünü Eskitadında.com'da. Madalı'nın her ürünü gibi %100 keçi sütünden üretilen, şirden mayalı,...
300 TL -
Take Away Uçucu Yağ Karışımı (10ml) - Vienurla
%100 Pure and Organic Blended Oil Özellikle baş ağrısı ve yorgunluk hissedildiği dönemlerde lavanta ile sedatif etkisi yüksek,...
680 TL -
Yemeklik Dana Kaburga (480gr) - Etin En İyisi
Yemeklik dana kaburga, Etin En İyisi, Eskitadinda.com'da. Dana etinin en lezzetli bölümlerinden olan dana kaburga yemeklik kullanım için...
390 TL
BENZER YAZILAR
-
Organik ve katkısız gıdalar nasıl saklanır?
Genetik müdahale, ilaçlama, katkı maddesi ve benzeri uygulamalardan geçmeyen gıdaların dayanma süresi kısa oluyor. Onları doğru şekilde saklayarak ömürlerini uzatabiliriz.
-
Yumurtaları nasıl saklamalıyız?
Yumurta; protein, omega-3 ve vitamin içeriği bakımından zenginliği ve ayrıca kolesterolü ve tansiyonu dengeleyici özelliğiyle birçok bilinçli tüketici tarafından kahvaltıların vazgeçilmez gıdası olmayı başarıyor. Peki, insan yaşamı için oldukça yararlı olan yumurtayı nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?
-
Yemekleri saklarken nelere dikkat etmeliyiz?
Sağlıklı ve lezzetli bir yemek yapmak kadar yapılan yemeği sağlık ve lezzetini koruyacak şekilde saklamak ve sağlıkla tekrar tüketmek de çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Pişirdiğimiz yemeğin fazlasını dolaba kaldırırken, soğuduktan sonra tekrar ısıtırken veya dondurucuya koyduğumuz gıdaları tüketirken sağlığımız açısından dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor.
YORUMLAR