Saç sağlığına iyi gelen besinler

Saç sağlığına iyi gelen besinler
Sağlıklı beslenememe ve vitamin eksikliği saç sağlığını en çok etkileyen faktörlerdir. Kalıtsal nedenlerle dökülen saçlar sağlıksız diyet nedeniyle daha hızlı dökülürler. Uygun beslenme ile saçların dökülmesini yavaşlatmak ve daha sağlıklı görünmelerini sağlamak mümkündür.
Demir eksikliği saç dökülmesinin önemli nedenlerinden biridir. Yeşil yapraklı sebzeler zengin demir içeriğine sahiptir. Bu nedenle düzenli olarak sebze tüketmek saç sağlığı için fayda sağlayacaktır.
Japonya’da yapılan bilimsel araştırmalarda prosiyanidin bileşiğinin saçları yeniden çıkardığı ve saç köklerini güçlendirdiği ispatlanmıştır. Saç hücrelerine zarar veren elementleri engelleyen prosiyanidin elma, yaban mersini, arpa kakao, üzüm çekirdeği, kuşburnu ve yeşil çayda bulunmaktadır.
C vitamini saçların güçlenmesini sağlar. Yıpranmış saçları güçlendirir ve korur. Meyvelerin büyük bir kısmı C vitamini açısından zengindir. Mandalina, greyfurt, portakal, çilek gibi meyveler tüketilerek C vitamini gereksinimi karşılanabilir.
Rozmanirik asit, saç köklerini güçlendirir ve saça zarar veren kimyasallara karşı vücuda bağışıklık kazandırır. Biberiye rozmanirik asit açısından zengindir. Günde bir bardak biberiye çayı içilerek rozmanirik asit ihtiyacı karşılanabilir.
Kuruyemişler de birçok minerali bünyesinde barındırır. E vitamini açısından zengin olan kuruyemişler yağ asitleri ve iyot içerirler. Vitamin içeriği sayesinde kuruyemişler saç dökülmesine karşı iyi gelirler.
Çörek otu yağı A, B, C ve E vitaminleri açısından zengin bir yağdır. Bu vitaminler saç köklerinin güçlenmesinde etkilidirler. Yemeklere eklenerek ya da saç köklerine masaj yapılarak çörek otu yağından faydalanılabilir.
Erkeklerde saç dökülmesinin temel nedenlerinden birisi çinko eksikliğidir. Çinko özellikle balıklarda önemli miktarlarda bulunur. Fakat vücuttaki fazla çinkonun saçlara zarar da verebildiği bilinmektedir.
Isırgan otu demir, kalsiyum gibi minerallerle beraber A ve C vitamini de içerir. Saçların güçlenmesini sağladığı ve kepeklenmeyi önlediği bilinmektedir.
Nane yağı saç köklerini ferahlatarak köklere oksijenin gitmesini kolaylaştırır. Şampuana eklenerek kullanılması halinde olumlu sonuçlar alınabilmektedir.
Kabak çekirdeği de saç sağlığı için tüketilmesi gereken gıdalardandır. Yeterli miktarda protein, çinko, demir ve omega 6 yağ asidi içerir. Saç köklerinin güçlenmesini sağlar. Günde bir avuç kabak çekirdeği tüketimi saç sağlığı açısından oldukça faydalıdır.
Sağlıkla kalın…
17.12.2019
İLGİLİ ÜRÜNLERİMİZ
-
Antrikot Köfte (Katkısız, 480gr) - Etin En İyisi
Antrikot köfte, Etin En İyisi, Eskitadinda.com'da. Yoğun mermerimsi yağ dokusuna sahip "Dry Aged" dinlendirilmiş antrikot etlerimiz ve taneden...
430 TL -
Organik Okaliptüs Uçucu Yağı (5ml) - Vienurla
%100 Pure and Organic Eucalyptus Essential Oil (Eucalyptus globulus leaf oil)...
290 TL -
Guatemala Selected Çekirdek Kahve (250gr) - Noir Pit Coffee
Noir Pit'in tüm katkısız ürünleri Eskitadında.com'da. Huehuetenango çekirdekleri, Guatemala kahve çekirdekleri arasında en yaygın olarak tercih edilenidir. Bu...
424 TL
BENZER YAZILAR
-
Üçüncü nesil kahve: Adil,sürdürülebilir, nitelikli
Kahveye olan ilgi ve merakımız her geçen gün artarken geçmişten bu güne kahvenin geçirdiği dönüşümlere bu yazı ile yakından bakıyoruz.
-
Ebegümecinin kullanım alanları
Küçük bir hazine olan ebegümeci her yerde yetişebilir ancak tarlalarda ve çalılıklarda daha sık rastlanır.
-
Kakao nedir? Nerelerde üretilir? Ham kakao nedir?
Kakao adını Latincede “tanrıların besini” anlamına gelen “Theobromocacao” kelimesinden alır. Çoğunlukla Batı Afrika, Batı Hint Adaları ve Güney Amerika’da üretilir. Kakao kolestrol içermez, dolayısıyla bitter çikolata da kolesterol içermez. Kakao bakır, magnezyum, fosfor, demir ve kalsiyum açısından zengindir. Doğal yollarla fermente edilen ve ısıl işleme tabi tutulmayan kakaolar “ham kakao” olarak adlandırılır.
YORUMLAR