Çağla badem mezesi için çağla dönemini kaçırmayın
Çağla, baharın gelişinin en temel habercilerinden biridir. Kayısı veya badem çağlalarını yeme fırsatınız olmazsa, ondan sonra olgunlaşmış kayısı veya badem olarak hayatlarına devam edeceklerinden, bir sonraki yılı beklemeniz gerekir. Yıl içinde çağla yiyebildiğimiz süre en fazla 20 gündür, çağla seviyorsanız bu dönemi kaçırmamanızı öneririz.
Çağla, yapı olarak kadifemsi, tüylü yeşil bir dış dokuya sahiptir. Tadı ekşidir. Meyve diyebileceğimiz gibi kuruyemiş de diyebileceğimiz çok sağlıklı bir atıştırmalıktır. E vitamini bakımından zengin olan çağlanın, düzenli tüketilmesi halinde sağlık açısından birçok faydası vardır.
1) Kalp sağlığına iyi gelir.
2) Kolesterol seviyenizi kolayca kontrol altında tutmanızı sağlar.
3) Kilo vermeye yardımcı olur.
4) İçeriğinde bulunan fosfor sayesinde, ağız sağlığı ve kemikler için çok yararlıdır.
5) Güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlar.
6) Vücudun pH seviyesini koruyup, dengeler.
7) Bağışıklık ve sinir sistemi için faydalıdır.
Ekşi tadıyla sade tüketilmesi keyifli olan çağlaları tuza batırarak da yiyebilir, doğrayarak salatalarınıza, cacığınıza ekleyebilirsiniz. Turşusunu kurabileceğiniz gibi, farklı yemek tariflerinde de yer verebilirsiniz.
Badem çağlası ile farklı bir tarif olarak çağla mezesi tarifimizi deneyebilirsiniz. Yeşil zeytin, beyaz peynir ve çağlanın buluştuğu bu mezeyi yemeye doyamayacaksınız.
Malzemeler:
200gr çağla badem
200gr beyaz peynir
1 su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin
1 yemek kaşığı limon suyu
4-5 tane taze fesleğen yaprağı (yoksa kuru fesleğen kullanabilirsiniz)
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ceviz içi
Tuz
İsteğe göre bu malzemelere ek olarak, 1 yemek kaşığı kapari ve 1 diş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
Yapılışı:
Çağlaları iyice yıkayıp, saplarını çıkartın. Bir mutfak robotu yardımıyla çağla bademi ve yeşil zeytini birbirine harmanlanacak şekilde püre haline gelmeden biraz karıştırın. Bu karışıma fesleğenleri doğrayıp atın. Limon suyunu, zeytinyağının yarısını, cevizi ve tuzu ekleyip tekrar çok hafif karıştırın. Son aşamada, eşit dağılması için bir çatal yardımıyla ezdiğiniz beyaz peynirleri ve zeytinyağınızın geri kalanını ekleyerek 4-5 saniye daha karıştırmanız yeterli olacaktır.
Hazırlanan mezenizi isterseniz sunum tabağınızda ya da fırına atıp kıtır hale getirebileceğiniz ekmeklerin üzerinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
22.03.2021
İLGİLİ ÜRÜNLERİMİZ
-
Organik Limon (500-550gr)
Yeni sezon organik limonları toplamaya başladık. Mevsim ilerledikçe daha da güzelleşen limonlarımız tam sevdiğimiz gibi, yumuşak ve...
59,4 TL49,4 TL -
Beyaz Peynir - %100 İnek (650gr)
Çiftçi Ailesi'nin geleneksel yöntemlerle, inek sütünden şirden mayası ile hazırladığı, yüksek kalitede bu Trakya beyaz peyniri Eski...
318 TL -
Beluga ( Siyah ) Mercimek (500gr)
Datça Murat Çiftliği'nin tüm katkısız ürünleri Eskitadında.com'da. Beluga (Siyah) Mercimek Beluga mercimeği de diğer mercimek çeşitlerine benzer olarak hem...
161 TL
BENZER YAZILAR
-
Yılbaşı için sağlıklı meze tarifleri
Yılbaşı denildiği zaman akıllara hep patates kızartmaları, cipsler, çerezler ve daha birçok trans yağ, yanmış yağ, yüksek oranda tuz içeren ürünler gelmektedir. Yılbaşı akşamlarını daha sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklarla geçirmek mümkündür. Birbirinden güzel meze tariflerini sizin için derledik...
-
Sofraları renklendiren probiyotik: Turşu
Geçmişte gıdaların bozulmasını önleyerek gıdaları korumak amacıyla yapılan turşu, günümüzde yemeklerin yanında veya tek başına damak tadımızı zenginleştiriyor. Peki turşu yemek sağlığımıza faydalı mıdır, yoksa zarar mı verir?
-
Hangi meyve, sebze hangi mevsimde yenir?
Doğal yollarla, zamanında yetişen sebze ve meyveler vitamin, mineral ve besin değeri bakımından oldukça zengindir, lezzetlidir. Bu nedenle doğal sebze ve meyveleri tercih etmeliyiz. Ancak bazılarımız hangi sebze ve meyvenin hangi aylarda yetiştiği konusunda yeteri kadar bilgiye sahip değiliz. Eskitadinda.com İçerik Ekibi olarak bu konuyu sizler için araştırdık.
YORUMLAR