İstanbulluları geri dönüşüme teşvik edecek proje

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluları geri dönüşüme teşvik etmek için yeni bir proje geliştirdi. Buna göre, “Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri” ismi verilen otomatlara pet şişe ve alüminyum içecek kutularını atarak, İstanbulkart’a bakiye yüklemesi yapmak mümkün olacak. Şişe ve kutunun boyutlarına göre, İstanbulkart’a yüklenecek miktar 2 ile 9 kuruş arasında değişecek. Bu bakiye, normal kart bakiyesi şeklinde tüm ulaşım araçlarında kullanılabilecek. Belli bir yükleme miktarına erişenlere, Şehir Tiyatroları’ndan ücretsiz bilet ve belediyenin sosyal tesislerinde indirimli hizmet alınması gibi imkanlar da sağlanacak.
Akıllı konteynerler ilk olarak İstanbul’da metro istasyonları ile Eyüp, Beyoğlu ve Şişli’deki pilot okullara yerleştirilecek. 17 Eylül’de okulların açılmasıyla birlikte, İstanbullular ilk konteynerleri görmeye başlayacak. Gelecekte ise bu projenin tüm Türkiye’de uygulanması öngörülüyor.
Doğaya bırakıldığında yüzlerce yıl boyunca kaybolmayan plastik ve alüminyum maddelerin geri dönüşüm ile yeniden kullanıma sokulması, özellikle İstanbul gibi her gün milyonlarca ton atık üreten bir kentte büyük önem taşıyor. Projenin, çevre kirliliğinin azaltılmasının yanı sıra, toplumsal farkındalığın artırılmasına da katkı sağlayacağını düşünüyoruz.
Sağlıkla kalın.
11.09.2018
İLGİLİ ÜRÜNLERİMİZ
-
Kabuklu Badem (500gr)
Datça Murat Çiftliği'nin tüm katkısız ürünleri Eskitadında.com'da. 82 özgün türe sahip endemik Datça badem çeşitlerimizden "Kabuklu Bademimizi" tüketeceğimiz...
240 TL -
Çilek Reçeli (Katkısız, 290gr) - Datça Murat Çiftliği
İçerisinde sadece meyve (%65), pancar şekeri ve limon suyu içeren, glukoz şurubu, kıvam arttırıcı, raf ömrü uzatıcı...
175 TL -
Organik Köftelik Bulgur (500gr)
Datça Murat Çiftliği'nin tüm katkısız ürünleri Eskitadında.com'da. Bulgur genelde her öğünde pirinç ile birlikte yer değiştirerek sofralarda yer...
78 TL
BENZER YAZILAR
-
Kazdağı Ekofest 2018
Türkiye’nin önde gelen ekoloji festivallerinden Kazdağı Ekofest, 15-19 Ağustos’ta Balıkesir Edremit’teki Kuzgun Kamp’ta gerçekleşti.
-
Yavaş Yemek (Slow Food) hareketi nedir?
Slow Food, fast food yeme alışkanlığının çok fazla yaygınlaşması üzerine bu alışkanlığa karşı olarak İtalyan Carlo Petrini tarafından 1986 yılında başlatılan bir harekettir.
-
Çeşitlilik içeren sürdürülebilir tarım: Permakültür
Tarım için oldukça önemli bir terim olan permakültür, “permanent agriculture”dan türetilmiş bir kelime olarak sürdürülebilir tarım anlamına gelmektedir. Permakültür, doğa için en verimli ve en üretken olan ekosistemlerin bilinçli tasarımı ve bakımıyla sürdürülebilirliği sağlamayı hedeflemektedir.
YORUMLAR