Elma yemenin bilimsel olarak kanıtlanmış faydaları

“Her gün bir elma yiyen insan doktor yüzü görmez” sözünün doğruluğu bilimsel olarak kanıtlandı. Peki, düzenli olarak elma yemenin faydası tam olarak nedir?
Elmanın içinde antioksidanlar, hücre yaşlanmasını geciktirici etkisi bulunan flavonoid ve tatlandırıcı şeklinde tüketilen sorbitol gibi insan sağlığına yararlı bileşenler bulunur.
Antioksidanlar
Düzenli olarak elma yemek vücunuzu antioksidanlarla dolduracak. Antioksidanlar vücuttaki oksitlerin atılmasını sağlayarak hücrelerin zarar görmesini ve yıpranmasını engeller. Bu nedenle düzenli olarak elma yemek kanser gibi hastalıklardan korunmak için birebirdir. Ayrıca elmanın içinde bulunan bazı antioksidanların astım hastalığının etkisini azaltığı ve akciğer fonksiyonlarını arttırdığı gözlemlenmiştir.
Flavonoidler
Flavonoidler farklı çeşit bitkisel gıda bileşikleridir. Finlandiya’da yapılan bir araştırmada diyabet gibi kronik hastalık riskini azaltığı kanıtlanmıştır. Hatta kan şekerini düzenlediği için sadece elma değil elma sirkesinin de diyabet hastalığı tedavisi için yararlı olduğu bulunmuştur. Elma kurusunun da menapoz sonrası kadınlarda kolestrolü düşürdüğü kanıtlanmıştır.
Sorbitol
Çocuklardaki kabızlığın çözümü için sorbitol bakımından zengin sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerekiyor. Elma da bunlardan biri. Çünkü sorbitol maddesi su içeriğini arttırarak dışkının kolay atılmasını sağlıyor. Ayrıca sorbitol şeker hastaları için şekere alternatif olarak kullanılıyor, çünkü kandaki glukozun hızlı artışını engelliyor.
İçindeki insan sağlığına yararlı maddeler sayesinde elma, balıkla yarışıyor. Özellikle bu durum balıktaki vitaminleri alamayan vejeteryanları mutlu ediyor.
Her gün bir elma yemenin yararları yoğun araştırmalar sonucu kanıtlanmış. Ancak sağlıklı bir yaşamın sağlıklı beslenmekle mümkün olabileceğini unutmayın. Yani her gün bir elma yerken, diğer yediğiniz besinleri de sağlığınıza yararını düşünerek seçmeye dikkat edin.
Sağlıkla kalın.
17.06.2017
İLGİLİ ÜRÜNLERİMİZ
-
Nar Ekşisi (250ml) - İyisi Organik
Doğallıkla, sağlıkla, lezzetle nar ekşisinin iyisi sizinle. Doğa dostu tarımla ilaçsız yetiştirilen narlar; mevsiminde toplanıyor ve yüksek...
230 TL -
Zencefil ve Tarçınlı Kurabiye Parçaları, Cookie Crisps (Katkısız, 40gr) - Munchey Food
Sizin için zencefilin keskin tadını, tarçının sıcak dokunuşuyla dengeledik. Kurabiye kırıntılarını dondurma, tatlı ve yoğurtla birlikte de...
74,9 TL -
Organik Ayçiçek Yağı (1lt) - Essen Organik
Essen Organik'in organik ayçiçek yağı Eskitadında.com'da. Ürünümüz organiktir. Herhangi bir katkı maddesi ve kimyasal içermemektedir. Tarım Bakanlığı onaylıdır. ECOCERT tarafından sertifikala......
424,92 TL
BENZER YAZILAR
-
Elmalı kurabiye tarifi
Canınız tatlı bir kurabiye çektiğinde bir pastaneye koşmak yerine evde hazırlamayı tercih ederseniz, glukoz şurubu ve kabartıcı, koruyucu katkı maddeleri kullanılmış ürünlerden kendinizi korumuş olursunuz. Bir taraftan da evde yayılan mis gibi kurabiye kokusu size ve çocuklarınıza mutluluk aşılar.
-
Kilo vermek için 7 bilimsel ipucu
Fazla kilolarından kurtulmak isteyenler için çalışan oldukça yoğun bir endüstri var. Ancak bu endüstri bilimsel olarak bakıldığında çoğunlukla mitlerden oluşuyor. Bu durum yüzünden insanlar zayıflamak için akla hayale gelmeyecek şeyler yapabiliyorlar. Bu nedenle kilo vermenin yolları konusunda araştırmalar yürüten bilim insanlarının sunduğu etkili çözümlere bakmakta yarar var.
-
Ne kadar meyve yemeliyiz?
Sebze ve meyveler, sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasıdır. Bol sebze-meyve içeren beslenme şeklinin sağlıklı olduğu ve pek çok hastalığa yakalanma riskini düşürdüğü bilinmektedir. Bununla birlikte, bazı insanlar meyvenin şeker içeriği dolayısı ile fazla yenmesinin zararlı olabileceğinden endişelenir. Peki günde ne kadar meyve yemeliyiz?
YORUMLAR